Daca locuiesti intr-un oras unde aerul este poluat iar in casa observi mult praf, respiri greu, nu dormi bine noaptea, ai nasul infundat, stranuti des, ai gatul uscat si simti nevoia sa bei apa des, inseamna ca ai nevoie de un purificator de aer, sau purificator de aer 2 in 1 care are si functie de umidificare aer.

Folosesc de ceva vreme 2 tipuri de purificatoare de aer de la IDEAL Germania, brand al firmei Krug & Priester GmbH & Co. KG, acesta fiind un producator german cu o activitate de peste 65 de ani.

In Romania se pot cumpara de la importator. Vezi siteul.

Sau de pe Emag, CEL.ro.

Ce purificatoare de aer am testat si folosesc in continuare in apartament

Purificator aer IDEAL AP40 PRO – versiunea ideala pentru case si birouri

Purificator si umidificator IDEAL AP35 H

Am testat purificator aer si umidificator aer IDEAL

Ce am simtit pana acum.

– aerul nu se mai simte imbacsit, asta inseamna ca se respira mult mai usor.

– nu mai stranut si nu imi mai curge nasul.

– nu se mai observa praf in casa. In special cand intra raze de soare pe geam, se observa particulele in suspensie, iar pe langa asta, eu purtand ochelari, inainte trebuia sa spal ochelarii destul de des din cauza prafului care se depunea pe ei. Acum dupa 1 zi pot spune ca abia se mai vede putin praf pe lentile.

– datorita functiei de umidificare a dispozitivului IDEAL AP35 H, nu mai am gatul uscat si nu mai simt nevoia sa beau foarte des apa.

– datorita senzorilor inteligenti cu care sunt dotate purificatoarele de aer, acestea pornesc imediat cand detecteaza praf, particule de la deodorante spray, atunci cand se spala pe jos cu detergenti si in general tot ce poate genera particule (sunt compusi chimici toxici pentru organism).

– dorm mult mai bine si ma trezesc mult mai odihnit. Inainte ma trezeam de multe ori in timpul noptii, iar dimineata simteam ca sunt obosit.

– inainte aveam nasul infundat toata noaptea si eram obligat sa respir pe gura, acum am nasul in permanenta desfundat si respir normal. Asta este unul din aspectele care imi place cel mai mult.

– in fiecare dimineata simteam nevoia sa deschid geamul pentru aerisirea camerei, acum deschid geamul ca sa stea pisicii in el :)). Atentie! Asta nu inseama ca nu trebuie sa nu mai aerisesti casa/biroul! Eu spun doar ca nu am mai simtit nevoia sa fac asta, asa cum o simteam inainte.

– daca o sa cumperi unul, o sa vezi ca de fiecare data cand deschizi geamul purificatorul de aer IDEAL o sa detecteze aerul poluat care intra de afara, schimba culoarea LED-urilor in rosu si mareste viteza de extractie si filtrare.

purificator aer cu functie de umidificator ideal ap 35 h

Dupa ce si-a terminat treaba revine la starea initiala (trece pe verde si/sau albastru).

purificator aer cu umidificare

– in timpul zilei suflam destul de des nasul, acum nu mai fac deloc asta…ceea ce mi se pare din nou foarte tare!

– fiind foarte silentioase, pe mine nu m-au deranjat deloc noaptea, asta inseamna ca le poti tine linistit cu tine in camera cand dormi, dar sa il dai pe modul nocturn, pentru ca devine si mai silentios fata de modul de zi.

– le-am tinut setate pe modul auto, asta inseamna ca si-au facut singure treaba si nu am stat sa butonez la ele.

– am 2 pisici care se alearga prin casa, iar purificatorul detecteaza praful care se ridica din covoare sau de pe pardoseala si trece intr-o treapta superioara pentru a extrage si filtra aerul.

– daca prajesti ceva in bucatarie, senzorii detecteaza imediat si incep sa isi faca treaba, neutralizand mirosurile, fumul si ceata de ulei.

– IDEAL AP35 H are un bidon de 2.5 litri pentru apa pe care o foloseste la functia de umidificare la rece. Este pus pe lateral si se umple foarte rapid, doar ca trebuie sa il umpli zilnic. In functie de modul setat, foloseste 300 ml/h.

Cat praf si par de animale au adunat in 6 zile

purificare-aer-apartament-par-pisica-praf

Concluzie

Daca vrei sa traiesti intr-un mediu sanatos, daca vrei sa te simti mai bine in general si sa reduci riscurile de imbolnavire, iti recomand sa cumperi un dispozitiv de purificare aer.

purificatoare-de-aer-pentru-particule-in-suspensie-praf-alergeni-bacterii

Vezi preturile purificatoarelor IDEAL care se folosesc atat acasa cat si la birou pentru eliminarea alergenilor si patogenilor din aer cu pana la 99.97%.