Am observat o problema de perceptie in randul unor oameni, asta dupa ce am discutat cu foarte multe persoane despre purificarea aerului din casa, care poate fi si de 100 de ori mai poluat decat aerul de afara.

Anumiti factori care definesc in prezent piata de purificatoare de aer din Romania ii impiedica pe oameni sa inteleaga adevaratele beneficii pe care un purificator de aer profesional il poate oferi.

Despre acesti factori vom discuta in cele ce urmeaza.

Iti recomand purificatoarele profesionale de la IDEAL, daca vrei sa ai parte de cea mai eficienta filtrare a aerului.

In principiu, purificatoarele IDEAL sunt destinate pentru doua categorii distincte de oameni

 • Celor care acorda o atentie sporita aerului pe care il respira, cu scopul de a preintampina aparitia unor afectiuni contactate pe cale aeriana.
 • Celor care prezinta deja simptomele unor afectiuni – mai mult sau mai putin grave – ale sistemului respirator si care au nevoie – fie ca vor, fie ca nu vor – ca aerul pe care il respira sa fie sterilizat de alergeni, patogeni si alti compusi cu potential daunator, care le pot amplifica afectiunile pe care le manifesta deja.

Atat prima categorie de oameni, cat si cea de-a doua categorie, manifesta aceeasi dificultate in a percepe la adevarata capacitate beneficiile majore pe care purificatoarele IDEAL le pot aduce in viata lor, in principiu datorita unor factori mai mult sau mai putin obiectivi precum:

 1. o piata imatura, inca in curs de dezvoltare, cu un produs nou cu care marea majoritate iau pentru prima data contact.
 2. prezenta pe piata a nenumarate aparate de purificare a aerului care nu sunt nici macar 10% atat de eficiente pe cat sunt de promovate, ceea ce provoaca si mai multa neincredere in randul oamenilor, si asa sceptici la produse noi despre care nu stiu mare lucru.
 3. prezenta pe piata a unor aparate care sunt eficiente doar pe anumite segmente, dar nu au capacitatea de a satisface nevoile complexe pe care le au in special oamenii cu afectiuni respiratorii.

Acum, foarte multe purificatoare de aer de pe piata promit marea cu sarea: eficienta energetica sporita, silentiozitate, design compact, briz-briz-uri tehnologice, etc.

99% dintre purificatoarele de aer de pe piata ofera aceste avantaje; si nu spun ca aceste elemente nu trebuie luate in considerare.

Ce este cel mai important la un purificator de aer

Insa, aceste calitati nu fac decat sa iti ia ochii de la adevaratul avantaj pe care un purificator de aer trebuie sa il aduca in viata ta principalul factor la care un purificator de aer profesional trebuie sa exceleze: capacitatea de a purifica eficient aerul pe care il respiri.

Acesta este, de altfel, principalul factor pe care eu l-am avut in vedere atunci cand am decis sa aleg sa aduc in Romania purificatoarele germane de la IDEAL.

Ok, dar ce inseamna “purificare eficienta”?

99.99% eficienta in purificare

Asta este gradul de eficienta pe care compania germana IDEAL o garanteaza pentru purificatoarele lor de aer.

Si, ca sa fiu ferm convins de calitatea lor, inainte de a le lansa pe piata am testat eu insumi acasa doua dintre aparatele din gama de purificatoare de aer IDEAL pe care o promovez astazi.

am-testat-purificator-aer-si-umificator-aer-ideal-ap40-pro-si-ap35-h

Pana sa instalez purificatoarele IDEAL acasa, obisnuiam sa ma trezesc dimineata cu o tuse sacaitoare, stranut si secretii nazale.

In prima dimineata in care purificatoarele si-au facut treaba in camera mea, aerul pe care l-am respirat nu s-a mai simtit imbacsit iar simptomele sacaitoare au disparut.

Fiecare persoana poate interpreta diferit eficienta unui purificator, iar ce e foarte important, este sa si crezi in el.

Mai mult, nu am mai observat praf in casa; pe langa asta, eu purtand ochelari, inainte trebuia sa-i sterg destul de des din cauza prafului care se depunea pe ei.

Insa, la scurt timp dupa ce am instalat purificatoarele, pot spune ca acest lucru nu mai reprezinta o problema pentru mine.

Esti inca sceptic?

Chiar si asa, probabil ca esti inca sceptic, asa cum sunt, de altfel, majoritatea oamenilor care aud de aceste aparate si decid sa se informeze mai mult despre ele.

Drept urmare, in continuare iti voi vorbi despre ce anume este diferit la purificatoarele IDEAL si de ce acestea au capacitatea asumata de a elimina 99.99% dintre poluantii din aerul pe care il respiri in casa sau la servici.

Ei bine, avantajul esential al purificatoarelor de aer IDEAL este sistemul unic de filtrare.

cinci-straturi-de-filtrare-hepa-360-grade-ideal

Cele 9 aparate din gama de purificatoare IDEAL propun diferite niveluri de filtrare multistrat.

In functie de modelul de purificator, sistemul de filtrare este compus din:

 • sistem de pre-filtrare
 • filtru HEPA cu o structura unicat, special construit pentru purificatoarele IDEAL
 • Filtru cu carbune activ
 • Sistem OptiFlow

De asemenea, gama PRO (fabricata in Germania) propune un sistem revolutionar de filtrare multistrat 360° de inalta performanta, cu o capacitate sporita de purificare a aerului ambiental.

Cum ajunge acest sistem ultra-performant de filtrare sa curete aerul ambiental in proportie de 99.99%?

Fiecare sistem de filtrare este special construit pentru a capta din aer un anumit tip de poluant.

Poate ca nu iti dai seama, dar tu, zilnic, inspiri aer de mai bine de 20.000 de ori.

Intr-un singur gram de praf pot exista pana la 4.000 de acarieni, care iti pot provoca o serie de afectiuni, de la o simpla tuse, stranut, secretii nazale sau disconfort in respiratie, la alergii si chiar boli respiratorii precum astmul sau bronsita.

purificator-aer-filtrare-praf-acarieni-casa-birou

Acarienii sunt, insa, doar un tip de poluanti care se pot gasi in aerul ambiental.

Pe langa acestia, in aerul pe care il respiri se mai pot gasi:

 • virusi
 • bacterii
 • alte tipuri de alergeni precum polenul
 • fire de par
 • diverse gaze nocive
 • alte particule cu potential de imbolnavire

Ei bine, aici se vede eficienta aproape perfecta a purificatoarelor de aer IDEAL;

Fiecare dintre etapele de filtrare enumerate mai sus are rolul de a capta si de a elimina unul sau mai multe tipuri de poluanti, eliminand chiar si particule cu dimensiuni extrem de reduse, de pana la 1 μm (micrometru).

Care sunt mai exact etapele de filtrare

 1. Sistemul de pre-filtrare este prima bariera in calea poluantilor si este special construit pentru a capta anumite tipuri de poluanti de dimensiuni mari precum praful, firele de par sau scamele.

material-prefiltrare-filtru-hepa-ideal

Acest filtru poate fi curatat prin spalare si are meritul de a extinde durata de viata a urmatorului filtru despre care vom discuta, si anume:

 1. Filtrul HEPA

Dupa cum am mentionat si mai devreme, acest tip de filtru a fost special construit pentru purificatoarele de aer IDEAL si are rolul de a capta particulele ultra-fine din aer, alaturi de agentii patogeni si alergeni.

De asemenea, fiind echipat cu un sistem antimicrobian, dupa ce filtrul HEPA isi face treaba, in urma lui ramane un aer igienic si sterilizat de patogeni si alergeni.

filtru-hepa-purificator-profesional-ideal

Exista insa poluanti mult mai mici decat patogenii si alergenii, precum moleculele de fum si vaporii.

Pentru captarea acestor molecule, purificatoarele IDEAL sunt echipate cu:

 1. Filtru gros cu carbune activ

De cele mai multe ori, fumul si substanțele chimice nu sunt indepartate in mod fiabil prin procesul de aerisire. De asemenea, in timp ce aerisesti, noi tipuri de bacterii pot patrunde in camera din exterior.

Filtrul cu carbune activ are un efect absorbant care atrage moleculele din aer.

Acest strat de filtrare absoarbe fumul de tigara, fumul de cos, mirosurile din bucatarie, oxizii de azot, ozonul si chiar si tot felul de formaldehide emanate de materialele de constructii, de covoare, mobilier sau de vopsele.

filtru-carbune-activ-purificator-profesional-ideal

Iar daca ai impresia ca eficienta purificatorului de aer IDEAL nu are capacitatea de a capta decat poluantii din imediata sa apropiere, ei bine, urmatorul sistem are grija ca aparatul sa acopere integral intreaga suprafata pe care promite ca o acopera.

 1. Vorbim despre Sistemul OptiFlow, care are rolul de a capta particulele poluante care nu se afla in imediata apropiere a aparatului de purificare, dar si de a redistribui aer proaspat, purificat, in incapere.

Atunci cand cele mentionate mai sus functioneaza impreuna, eficienta purificatorului de aer IDEAL atinge 99.99%, garantat, o performanta cu care nu foarte multe purificatoare de pe piata se pot lauda.

Garantie a calitatii net superioare a purificatoarelor de aer IDEAL stau cei 65 de ani de traditie ai constructorului german Krug & Priester GmbH, lider global in producerea de masini de taiat si shreddere de documente.

Din 2014 compania produce unele dintre cele mai performante sisteme profesionale de purificare aerului din lume.

Purificatoarele de aer IDEAL detin Sigiliul ECARF oferit de Centrul European al Fundației de Cercetare a Alergiilor, pentru eficienta in combaterea alergenilor prezenti in aerul ambiental.

vezi-purificatoarele-de-aer-ideal